Konferencja
W dniach 11-12 października 2023 r. w Krakowie odbyła się konferencja o nazwie “Wykorzystanie Potencjału Hodowlanego Ras Rodzimych w Lokalnej Turystyce i Gastronomii”. Ze względu na temat bliski naszemu sercu, nie mogliśmy sobie pozwolić na jej przegapienie. Podczas wydarzenia mieliśmy okazję uczestniczyć w kilku fascynujących wykładach, w tym “Kuchnia Polska na Przestrzeni Dziejów” prowadzonym przez panią mgr Dominikę Marzec oraz “Co z Zagrody na Stół” prezentowany przez pana mgr Piotra Lenarta. Warto dodać, że nasza restauracja od dawna utrzymuje owocną współpracę z panem Piotrem.
Publikacja i wyróżnienie
W trakcie konferencji została zaprezentowana książka zatytułowana “Dziedzictwo Kulinarne Polskich Ras Rodzimych”. Cieszy nas ogromnie i stanowi to dla nas ogromny zaszczyt, że nasze koronne danie, czyli Gulasz Barani z Plackami Słomianymi, znalazło się w tej książce, a nasza restauracja została uznana za wzorowy przykład miejsca, które działa na krótkich łańcuchach dostaw i serwuje lokalne produkty.