Nasze gołąbki z jagnięciny i tatar barani są najlepsze!
W niedzielę 6 sierpnia 2023 r. na zamku w Janowcu odbyła się regionalna edycja konkursu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Tym razem restauracja Czarna Dama wystawiła dwa wyśmienite dania: przystawkę “Tatar barani” i danie główne “Gołąbki jagnięce”. Gołąbki jagnięce już znacie ? Goszczą w naszym menu Lato 2023. A Tatar barani to nasza wykwintna nowość! Zapewne już się domyślacie. Oczywiście te dwa dania okazały się bezkonkurencyjne i zdobyły pierwszą nagrodę. Tym samym dostały nominację do ogólnopolskiego konkursu kulinarnego “Perła 2023”.
Nominacja do nagrody “Perła 2023”.
Z gołąbkami jagnięcymi i tatarem baranim jedziemy do Poznania! Tam w dniach 29 września – 1 października 2023 odbędą się Targi Smaki Regionów i XXII finał konkursu “Nasze Kullinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Liczymy, że powtórzymy sukces z zeszłego roku i przywieziemy Perłę 2023 za najlepsze danie regionalne! Trzymajcie kciuki!
Nagrodzone Gołąbki jagnięce w naszym menu Lato 2023.
Przypominamy, że nagrodzone Gołąbki jagnięce są cały czas dostępne w karcie na sezon Lato 2023! Zapraszamy do naszej restauracji Czarna Dama w Janowcu!